Contact    

De ce să lucrezi la ViaţaÎn fiecare vară, poți fi unul dintre facilitatorii Taberei VIAȚA! Aici, îi poți învăța pe copiii și tinerii participanți o mulțime de lucruricare să îi ajute apoi în viață. Vei lucra alături de oechipă cu experiență în Educația prin Aventură și cursuri de frânghii, o echipă profesionistă și distractivă formată inclusiv din voluntari din SUA și Europa.

Înscrierile au loc anual, iar înainte de selecția facilitatorilor Fundația Noi Orizonturi organizează cursul de „Animator centre de vacanță”, acreditat ANC (Autoritatea Națională pentru Calificări). Acest curs te ajută sădobândești competențe în domeniul activităților specifice Educației prin Aventură și al animației în cadrul unei tabere de tineri.

Din 1999, Programul VIAȚA a adunat peste 250 de facilitatori, iar peste 50 dintre aceștia au participat la activitățile Taberei pentru cel puțin 2 ani.
După ce trăiesc experiența VIAȚA, bună parte dintre facilitatori continuă să fie activi ca voluntari în programul IMPACT al Fundației Noi Orizonturi ori devin voluntari sau angajați în cadrul altor ONG-uri.- Păreri ale facilitatorilor 1 - Anca Anastasiu
„Pentru mine Tabăra Viața a însemnat cea mai bună oportunitate să mă maturizez, să văd lumea și din altă perspectivă și să învăț lucruri noi.

În afara faptului că am avut de învățat despre și de la fiecare persoană care mi-a fost participant, am învățat o mulțime de lucruri despre mine: m-am făcut mai responsabilă, mai motivată în munca mea de la IMPACT, m-a motivat să învăț mai mult și surprinzător poate m-a deschis către mai multă lectură.Pot spune că unul dintre participanții mei a fost cel care m-a motivat să mă apuc de citit Dostoievski. Poate că dacă nu aș fi fost în tabără nu aș fi început să citesc acest scriitor. De asemenea, am cunoscut oameni minunați și mi-a făcut foarte bine să fiu înconjurată de “Cei mai de treabă oameni din lume”. Cred că acum mă gândesc mai mult înainte de a face ceva și mă simt mai sigură pe mine. Tabăra Viața îți schimba cu siguranță viața!"

Anca Anastasiu, facilitator VIAȚA, lider IMPACT, Fundația  Noi Orizonturi- Păreri ale facilitatorilor 2 - Camelia Acatrinei
„Și zic eu că totul a început când, din întâmplare, am văzut câteva poze din tabăra Viața 2007. Din acel moment mă tot gândeam ce ar trebui să fac ca să ajung și eu lider, cum ar trebui să arate aplicația, ce să scriu în ea, și totodată veneau și întrebările „Oare merit? Cu ce pot contribui?”. Și iată că după 2 săptămâni de stat cu sufletul  la gură primesc confirmarea... și după alte câteva zile, care au trecut și mai greu, m-am trezit în inima munților, la vreo 1400 m altitudine, înconjurată de <<cei mai de treabă oameni pe care i-am întâlnit și-i voi întâlni vreodată>>. Și acum, după ce am trăit fel de fel de experiențe, mă întreb ce a însemnat pentru mine această Tabără și cum ar fi fost dacă nu aș fi ajuns la VIAȚA. Cred că, în primul rând, am reușit să mă cunosc mai bine pe mine însămi.

Mi-am descoperit alte puncte forte și slăbiciuni înafară de cele pe care le cunoșteam deja, am aflat cum reacționez în anumite situații limită, am realizat că sunt în stare să am grijă de 15 copii timp de aproape o săptămână, mi-am dat seama încă o dată că sunt optimistă, că lupt pentru a-mi atinge scopurile și că nimic nu e imposibil. Tot la VIAȚA am găsit persoane de la care am avut multe de învățat, adevărate modele demne de urmat, am întâlnit copii care, în ciuda problemelor pe care le au acasă, se bucură de ceea ce viața le oferă și își păstrează un zâmbet pe buze. Și am ajuns astfel să apreciez mai mult ceea ce am.

Tabăra VIAȚA a fost pentru mine un amestec de bucurii și speranțe, provocări, momente în care m-am simțit în al nouălea cer doar pentru ca un anumit copil și-a depășit frica și a reușit să facă un element. Îmi dau seama că Tabăra VIAȚA m-a ajutat să mă dezvolt ca persoană, să capăt experiență și mai multă încredere în propriile forțe și că orice altă tabără la care aș fi avut ocazia să particip pe perioada verii nu ar fi avut același impact asupra mea."
Camelia Acatrinei, facilitator Tabăra VIAȚA
Contactează-neDacă vrei să lucrezi alături de noi, completează formularul de mai jos:

Nume:
Prenume:
Adresa:
Telefon:
Email:
Observaţii/comentarii:
Cod de securitate: Pentru a trimite mesajul copiaţi codul.
Parteneri:
Parteneri media: