Contact    

Noutăţi / Curs de animatori centre de vacanță acreditat ANC
27 iulie 2016
Organizăm a șasea ediție a Cursului VIAȚA de Animatori Centre de Vacanță, la finalul căruia participanții primesc o diplomă ce le permite să lucreze ca animatori în companii private sau organizații non guvernamentale; să pregătească desfășurarea activităților în centre de vacanță și să planifice activități zilnice în cadrul unei tabere; să lucreze în domeniul ospitalității atât în țară cât și peste hotare.

Din 2010, când a fost lansat acest curs, FNO a instruit 90 de animatori, 60 dintre ei lucrând ulterior în VIAȚA - primul program de tabere de educație prin aventură din România, lansat în 1999 în stațiunea Straja și extins, ulterior, și în stațiunea Băile Tușnad, de care au beneficiat până acum peste 8.000 de tineri. 

Cursul este acreditat de Autoritatea Națională pentru Calificări

Când

19 – 26 septembrie 2016 (8 zile de curs: 25 ore teorie, 39 ore de practică, 4 ore examen)

Unde:

Stațiunea Straja, județul Hunedoara

De ce:

1. Pentru că programul VIAȚA a fost proiectat și construit de liderii mondiali în domeniu - Project Adventure din Statele Unite ale Americii.
2. Pentru că vei experimenta activități outdoor - cursul de frânghii la joasă și mare înălțime, escaladă, orientare cu busola pe un traseu montan - sub directa supraveghere a unor traineri cu experiență de peste 10 ani.
3. Pentru că vei vedea practic ce înseamnă educația prin experiență, rolul și îndatoririle animatorului de centre de vacanță, dinamica grupurilor, elaborarea unui proiect de sejur și multe altele.
4. Pentru că și participanții ne recomandă: „ A fost o bucurie să fiu parte a acestui training, unii dintre traineri putând constitui modele profesionale pentru oricine. Mi-am testat și mi-am depășit limitele ieșind din zona mea de confort. Aplic în zona mea profesională multe dintre lucrurile învățate în cadrul acestui training”, Tiberiu Nica, absolvent promoția 2013.

Cine:

• Persoane cu studii medii, vârsta minimă 18 ani;
• Persoane care își doresc să învețe în mod practic cum să pregatească desfășurarea activităților în centre de vacanță și să planifice activități zilnice în cadrul unei tabere;
• Persoane  pasionate de educația nonformală și de lucrul cu tinerii și/sau persoanele defavorizate;
• Studenți  și masteranzi care doresc o formare profesională actuală și mai multe șanse de a-și găsi un loc de muncă într-un domeniu dinamic.

Cum:

Înscrierile se fac până în data de 5 septembrie, iar pentru mai multe detalii legate de agendă, traineri, taxa de participare deschide documentele de mai jos.

Curs animator centru de vacanță - Agenda VIATA 2016
Curs animator centru de vacanță - Formular de înscriere
Curs animator centru de vacanță - Informații generale
Curs animator centru de vacanță - Poster


Înapoi
Parteneri:
Parteneri media: