Contact    

Noutăţi / Genpact, Tata și o aventurã numitã VIAȚA
19 august 2016
Un absolvent de liceu din Dej, impact cu state vechi, și-a împlinit vara aceasta un vis: Tabãra VIAȚA din Straja. A ajuns aici mulțumitã Danielei Vișan, de la Genpact București, care i-a sponsorizat șederea și, fãrã sã știe, transformarea în tatã de copii porniți în minunata aventurã a descoperiri prieteniei, curajului, compasiunii și puterii de a muta munții din loc.

În vara acestui an, Daniela Vișan, de la Genpact București, trebuia sã participe la un City Treasure Hunt pus la cale de colega sa Magda Lazãr, împreunã cu colega noastrã Andrada Suciu, de la Programul VIAȚA. Scopul era de a-i provoca pe cei de la Genpact sã descoperã împreunã Bucureștiul și de a ajuta niște copii merituoși sã ajungã în Tabãra VIAȚA de la Straja (participarea la Treasure Hunt se fãcea în urma unei donații). Chiar dacã nu a putut participa la Treasure Hunt, Daniela a vrut sã doneze 450 de lei Programului VIAȚA, bani care au permis echipei VIAȚA sã mai creeze un loc de intern în Tabãra de la Straja. Așa a ajuns sus, în vârful muntelui, cu un rucsac plin de emoții și așteptãri Octavian Bora, din Dej, care în aceastã varã a devenit alumni IMPACT, dupã patru ani de activitate la Clubul Phoenix, de Liceului Teoretic Alexandru Papiu Ilarian. Stagiul sãu s-a potrivit perfect, în sãptãmâna IMPACT în VIAȚA, când peste 80 de membri ai cluburilor IMPACT din toatã țara s-au reunit la Straja, ca în fiecare varã, pentru a se cunoaște mai bine, pentru a învãța mai multe despre curaj și responsabilitate și pentru a pune la cale proiecte care sã schimbe România în bine.

„Îmi place sã mã bag în seamã”

Cum a ajuns Octavian la IMPACT? „În liceul nostru se desfãșura o campanie de adunare de fonduri cu numele România de IMPACT și când am auzit cã e fãcutã de clubul IMPACT mi-am dorit sã fac și eu parte din așa ceva. M-a atras ideea de club și oricum îmi place sã mã bag în seamã. Fac câte 50 de lucruri deodatã!”, mãrturisește el. Ce a mai fãcut în liceu, în afarã de IMPACT și proiecte de serviciu în folosul comunitãții? Karate de performanțã, teatru și olimpiade, la francezã și psihologie – pânã la faza pe județ.
Despre oportunitatea de internship la Tabãra VIAȚA a aflat vara asta. „Chiar în toamna lui 2015 am plãnuit sã venim cu un grup de 10 impacți în tabãrã, ca participanți, dar rând pe rând toți colegii și-au fãcut program pentru vara 2016. Înainte de finalul anului școlar, liderul de la Phoenix IMPACT mi-a spus despre posibilitatea de a ajunge la Straja ca intern și am aplicat imediat. Nu mi-a venit sã cred când am aflat cã am fost selectat!”, spune Octavian.

„Nu mai vreau sã plec”

Octavian, care din toamnã va începe cursurile ca student la Facultatea de inginerie chimicã a Universitãții Babeș-Bolyai din Cluj, mãrturisește cã înainte de fiecare eveniment din viața lui nu poate dormi noaptea, din cauza gândurilor. „Eu sunt cel mai fițos copil – nu-mi place sã mã îmbrac în trening; nu mãnânc orice; nu dorm oriunde. Dar experiența asta te scoate din tot ce înseamnã cotidian. Când ajungi aici, chiar dacã nu e shagri-la – strigãtele de la bucurie ale copiilor nu se pun ca zgomot – ieși din agitația mediului în care trãiești. Când am ajuns la cabana FNO am realizat cã nu e hotel de trei stele, dar nu mi-am mai dorit sã plec”, spune el. În grupa de care a rãspuns au fost și câțiva elevi danezi, care au venit la Straja pentru a ajuta echipa VIAȚA la amenajarea noului curs de frânghii de la Câmpul lui Neag și marea provocare a lui Octavian a fost sã-i facã sã se integreze între impacți. „Am încercat sã-i scoatem pe danezi din aisbergul lor și încã din prima zi am reușit sã-i duc de la keep the distance la <>, ceea ce a fost foarte bine”. Pentru cã s-a dovedit a fi foarte protector cu membri grupei, Octavian a primit numele „Tata”. Pe care-l ia cu el la finalul internshipului, alãturi de prieteniile pe care și le-a fãcut aici și de lucrurile – minunate – pe care le-a aflat despre el și despre ceilalți. Cu siguranã o sã-l ajute în ceea ce vrea sã facã în viațã: „cât mai mult bine; indiferent de profesia pe care o voi avea, vreau sã ajut oamenii”.


Înapoi
Parteneri:
Parteneri media: