Contact    

Noutăţi / Genpact, Tata și o aventură numită VIAȚA
19 august 2016
Un absolvent de liceu din Dej, impact cu state vechi, și-a împlinit vara aceasta un vis: Tabăra VIAȚA din Straja. A ajuns aici mulțumită Danielei Vișan, de la Genpact București, care i-a sponsorizat șederea și, fără să știe, transformarea în tată de copii porniți în minunata aventură a descoperiri prieteniei, curajului, compasiunii și puterii de a muta munții din loc.

În vara acestui an, Daniela Vișan, de la Genpact București, trebuia să participe la un City Treasure Hunt pus la cale de colega sa Magda Lazăr, împreună cu colega noastră Andrada Suciu, de la Programul VIAȚA. Scopul era de a-i provoca pe cei de la Genpact să descoperă împreună Bucureștiul și de a ajuta niște copii merituoși să ajungă în Tabăra VIAȚA de la Straja (participarea la Treasure Hunt se făcea în urma unei donații). Chiar dacă nu a putut participa la Treasure Hunt, Daniela a vrut să doneze 450 de lei Programului VIAȚA, bani care au permis echipei VIAȚA să mai creeze un loc de intern în Tabăra de la Straja. Așa a ajuns sus, în vârful muntelui, cu un rucsac plin de emoții și așteptări Octavian Bora, din Dej, care în această vară a devenit alumni IMPACT, după patru ani de activitate la Clubul Phoenix, de Liceului Teoretic Alexandru Papiu Ilarian. Stagiul său s-a potrivit perfect, în săptămâna IMPACT în VIAȚA, când peste 80 de membri ai cluburilor IMPACT din toată țara s-au reunit la Straja, ca în fiecare vară, pentru a se cunoaște mai bine, pentru a învăța mai multe despre curaj și responsabilitate și pentru a pune la cale proiecte care să schimbe România în bine.

„Îmi place să mă bag în seamă”

Cum a ajuns Octavian la IMPACT? „În liceul nostru se desfășura o campanie de adunare de fonduri cu numele România de IMPACT și când am auzit că e făcută de clubul IMPACT mi-am dorit să fac și eu parte din așa ceva. M-a atras ideea de club și oricum îmi place să mă bag în seamă. Fac câte 50 de lucruri deodată!”, mărturisește el. Ce a mai făcut în liceu, în afară de IMPACT și proiecte de serviciu în folosul comunității? Karate de performanță, teatru și olimpiade, la franceză și psihologie – până la faza pe județ.
Despre oportunitatea de internship la Tabăra VIAȚA a aflat vara asta. „Chiar în toamna lui 2015 am plănuit să venim cu un grup de 10 impacți în tabără, ca participanți, dar rând pe rând toți colegii și-au făcut program pentru vara 2016. Înainte de finalul anului școlar, liderul de la Phoenix IMPACT mi-a spus despre posibilitatea de a ajunge la Straja ca intern și am aplicat imediat. Nu mi-a venit să cred când am aflat că am fost selectat!”, spune Octavian.

„Nu mai vreau să plec”

Octavian, care din toamnă va începe cursurile ca student la Facultatea de inginerie chimică a Universității Babeș-Bolyai din Cluj, mărturisește că înainte de fiecare eveniment din viața lui nu poate dormi noaptea, din cauza gândurilor. „Eu sunt cel mai fițos copil – nu-mi place să mă îmbrac în trening; nu mănânc orice; nu dorm oriunde. Dar experiența asta te scoate din tot ce înseamnă cotidian. Când ajungi aici, chiar dacă nu e shagri-la – strigătele de la bucurie ale copiilor nu se pun ca zgomot – ieși din agitația mediului în care trăiești. Când am ajuns la cabana FNO am realizat că nu e hotel de trei stele, dar nu mi-am mai dorit să plec”, spune el. În grupa de care a răspuns au fost și câțiva elevi danezi, care au venit la Straja pentru a ajuta echipa VIAȚA la amenajarea noului curs de frânghii de la Câmpul lui Neag și marea provocare a lui Octavian a fost să-i facă să se integreze între impacți. „Am încercat să-i scoatem pe danezi din aisbergul lor și încă din prima zi am reușit să-i duc de la keep the distance la <>, ceea ce a fost foarte bine”. Pentru că s-a dovedit a fi foarte protector cu membri grupei, Octavian a primit numele „Tata”. Pe care-l ia cu el la finalul internshipului, alături de prieteniile pe care și le-a făcut aici și de lucrurile – minunate – pe care le-a aflat despre el și despre ceilalți. Cu sigurană o să-l ajute în ceea ce vrea să facă în viață: „cât mai mult bine; indiferent de profesia pe care o voi avea, vreau să ajut oamenii”.


Înapoi
Parteneri:
Parteneri media: