Contact    

Noutăţi / Voluntari educați pentru dezvoltare durabilã
22 august 2016
15 adolescenți voluntari din Valea Jiului vor participa în perioada 5-9 septembrie la schimbul de experiențã „De la voluntari pentru comunitate”, care se va desfãșura în Stațiunea Straja.


Proiectul este finanțat de Ministerul Tineretului și Sportului prin Direcția Județeanã pentru Sport și Tineret (DJTS) Hunedoara, iar activitãțile sunt organizate de Fundația Noi Orizonturi (FNO) în parteneriat cu World Wide Fund (WWF) România. Metoda folositã pe parcursul schimbului de experiențã este educația prin aventurã, iar participanții vor avea ocazia sã cunoascã și alți voluntari care își ajutã comunitatea. Scopul acestui eveniment este stimularea colaborãrii între organizații ce dezvoltã programe de voluntariat în Valea Jiului (Petroșani, Lupeni și Uricani).

În cadrul proiectului ne propunem:
- Dezvoltarea unui context de cunoaștere și motivare prin implicarea participanților în activitãți de formare și coeziune a echipei
- Susținerea a douã ateliere, unul pe tematica educației pentru dezvoltare durabilã și al doilea despre campanii de strângere de fonduri
- Diseminarea informației dobândite de cei 15 voluntari, de care vor beneficia 10 școli și licee din Valea Jiului și opt cluburi de voluntariat

Proiectul finanțat de DJTS Hunedoara se aflã deja la a doua ediție, dupã ce anul trecut alți 15 voluntari din Valea Jiului, interesați de cetãțenia activã și antreprenoriat social, au participat la o tabãrã similarã intitulatã „Învațã Outdoor”.

Misiunea FNO, fondatã în anul 2000 în Valea Jiului, este sã inspire tinerii sã conducã și sã producã schimbãri sociale. Facem acest lucru inovând și susținând modele de educație prin experiențã, care-i împuternicesc pe tineri sã se dezvolte pe sine, comunitatea și lumea în care trãiesc! La nivel național, Fundația Noi Orizonturi a dezvoltat douã programe educaționale: IMPACT - educaþie prin proiecte de serviciu în folosul comunitãþii, ºi VIAÞA - educaþie prin aventurã. Cu ajutorul acestora, copii ºi tineri între 11 ºi 19 ani devin mai implicaþi, mai responsabili ºi mai încrezãtori în forþele proprii. Ei dobândesc valori, atitudini ºi abilitãþi care pot sã-i ajute cu adevãrat în viațã.

Misiunea WWF constã în obþinerea unui impact pe termen lung în conservarea naturii. În acest scop, WWF acordã o atenþie deosebitã educaþiei de mediu care este, încã de la înfiinþarea organizaþiei, în 1961, una dintre prioritãþile strategice ale organizaþiei. În România, aceastã preocupare s-a materializat prin înfiinþarea, în 2011, a unui Departament de Educaþie, ale cãrui activitãþi stau sub semnul „Educaþiei pentru Dezvoltare Durabilã”. Independent de acest departament, WWF România a organizat activitãþi educative în majoritatea proiectelor de conservare, pentru a se asigura de buna informare ºi de implicarea comunitãþilor din zonele respective.

Lista voluntarilor selectați poate fi consultatã aici!


Înapoi
Parteneri:
Parteneri media: