Contact    

Noutăţi / Voluntari educați pentru dezvoltare durabilă
22 august 2016
15 adolescenți voluntari din Valea Jiului vor participa în perioada 5-9 septembrie la schimbul de experiență „De la voluntari pentru comunitate”, care se va desfășura în Stațiunea Straja.


Proiectul este finanțat de Ministerul Tineretului și Sportului prin Direcția Județeană pentru Sport și Tineret (DJTS) Hunedoara, iar activitățile sunt organizate de Fundația Noi Orizonturi (FNO) în parteneriat cu World Wide Fund (WWF) România. Metoda folosită pe parcursul schimbului de experiență este educația prin aventură, iar participanții vor avea ocazia să cunoască și alți voluntari care își ajută comunitatea. Scopul acestui eveniment este stimularea colaborării între organizații ce dezvoltă programe de voluntariat în Valea Jiului (Petroșani, Lupeni și Uricani).

În cadrul proiectului ne propunem:
- Dezvoltarea unui context de cunoaștere și motivare prin implicarea participanților în activități de formare și coeziune a echipei
- Susținerea a două ateliere, unul pe tematica educației pentru dezvoltare durabilă și al doilea despre campanii de strângere de fonduri
- Diseminarea informației dobândite de cei 15 voluntari, de care vor beneficia 10 școli și licee din Valea Jiului și opt cluburi de voluntariat

Proiectul finanțat de DJTS Hunedoara se află deja la a doua ediție, după ce anul trecut alți 15 voluntari din Valea Jiului, interesați de cetățenia activă și antreprenoriat social, au participat la o tabără similară intitulată „Învață Outdoor”.

Misiunea FNO, fondată în anul 2000 în Valea Jiului, este să inspire tinerii să conducă și să producă schimbări sociale. Facem acest lucru inovând și susținând modele de educație prin experiență, care-i împuternicesc pe tineri să se dezvolte pe sine, comunitatea și lumea în care trăiesc! La nivel național, Fundația Noi Orizonturi a dezvoltat două programe educaționale: IMPACT - educație prin proiecte de serviciu în folosul comunității, și VIAȚA - educație prin aventură. Cu ajutorul acestora, copii și tineri între 11 și 19 ani devin mai implicați, mai responsabili și mai încrezători în forțele proprii. Ei dobândesc valori, atitudini și abilități care pot să-i ajute cu adevărat în viață.

Misiunea WWF constă în obținerea unui impact pe termen lung în conservarea naturii. În acest scop, WWF acordă o atenție deosebită educației de mediu care este, încă de la înființarea organizației, în 1961, una dintre prioritățile strategice ale organizației. În România, această preocupare s-a materializat prin înființarea, în 2011, a unui Departament de Educație, ale cărui activități stau sub semnul „Educației pentru Dezvoltare Durabilă”. Independent de acest departament, WWF România a organizat activități educative în majoritatea proiectelor de conservare, pentru a se asigura de buna informare și de implicarea comunităților din zonele respective.

Lista voluntarilor selectați poate fi consultată aici!


Înapoi
Parteneri:
Parteneri media: