Contact    

Programul VIAŢA / Istoric

Povestea VIAȚA începe în 1999, când Dana și Brandi Bates pun bazele primei tabere de educație prin aventură din România. Stațiunea Straja, jud. Hunedoara,nu a fost aleasă întâmplător pentru găzduirea programului. Aflată la o altitudine de aproape 1500 m, în Valea Jiului, este una dintre cele mai frumoase zone de vizitat din România. ÎnsăValea Jiului se numără și printre cele mai sărace locuri din țară, declinul industriei miniere în România ducând la un declin economic dramatic al zonei. De aceea, Tabăra VIAȚA își propune să fie un ajutor în dezvoltarea acestei zone defavorizate.

Și pentru ca experiența VIAȚA să poată ajunge către mai mulți copii, din 2014 Tabăra se defășoară și în Băile Tușnad, jud. Harghita, un alt loc cunoscut pentru frumusețea lui. Încă o noutate pentru program: 2013 a fost primul an în care am avut participanți cu vârsta sub 7 ani, însoțiți de părinți. Iar inițiativa s-a bucurat de succes, arată evaluările părinților.

Între 1999 și 2005, Fundația Noi Orizonturi a oferit prin intermediul Taberei VIAȚA servicii educaționale gratuite pentru aproape3.000 de tineri.Iar din 2006, programul este sustenabil financiar, funcționând sub forma unei afaceri sociale. Astfel, anual, partenerii organizației noastre aduc în Tabără peste 600 de tineri cu vârste 12 - 19 ani.

Peste 7.000 de copii și tineri au participat până în prezent la programul VIAȚA, tineri cu oportunități reduse din întreaga țară și inclusiv copii cu nevoi speciale.


Parteneri:
Parteneri media: