Contact    

Programul VIAŢA / Straja / Staff


Alex Ardelean


Alex este și el student la Facultatea de Educație Fizică și Sporturi Montane, Universitatea Transilvania, Brașov. A fost voluntar în cadrul programului IMPACT al Fundației Noi Orizonturi și în 2015 ne-am cunoscut la cursul de Animatori Centre de Vacanță.
„Sunt un ardelean convins! Sunt sportiv, energic și îmi place foarte mult să lucrez cu copiii. Punctul meu forte este răbdarea”.

Andrada Suciu


Andrada este manager de proiect în VIAȚA, fiind alături de organizație în 10 din cei 15 ani de existență ai programului. Demersul său educațional și profesional este susținut de experiența de voluntar și formarea dobândită ca animator socio-educativ nu doar în programul VIAȚA, ci și în programul IMPACT. Andra a absolvit Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării de la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj și a făcut un masterat în Sondaje de Opinie, Marketing și Publicitate la Facultatea de Sociologie și Asistență Socială, Universitatea București. Domeniul ei de interes este educația prin experiență, implicit învățarea experiențială și aplicabilitatea ei în sistemul de învățământ din Romania, interes care a condus-o spre trei programe de practică în Suedia, Lituania și Spania. Experiența internațională și călătoriile făcute în ultimii ani i-au deschis noi perspective cu privirea la formare și dezvoltarea educației prin aventură în România.
„Colegii mei sunt și mentori, prieteni și persoane resursă pentru mine și cu ajutorul lor am descoperit cât de important este să faci ceea ce îți place”.

Dana Bates


În 1999, împreună cu soția sa, Brandi Bates, a pus bazele primei tabere de educație prin aventură din România – Tabăra VIAȚA. Cu sprijinul Project Adventures, SUA, a condus construirea primului curs de frânghii din România. În 2000, când tineri participanți la Tabără își doreau să ducă în comunitate lucrurile învățate aici, a înființat Fundația Noi Orizonturi și astfel a lansat un model de educație prin experiență ce avea să devină Programul IMPACT. Participarea la cursuri și seminarii dedicate educației prin experiență i-au adus certificarea în acest domeniu.

În prezent este Directorul Executiv al Fundației Noi Orizonturi. De asemenea, este profesor la două universități americane: Northwestern (Iowa) și Gordon College (Wenham, Massachusetts) și Director al Programului Romania Semester. În 1995, a absolvit Facultatea de Filosofie din cadrul Universității Gordon din Wenham, Massachusetts, iar în 2005 a absolvit Masters of Divinity în cadrul Gordon Conwell Theological Seminary. Astăzi, este doctorand în cadrul University of Wales, Marea Britanie, cu cercetarea intitulată „The Glory of God is Humanity Fully Alive: Eastern Orthodoxy in Conversation with the Capabilities Approach".

Locuiește în Lupeni, împreună cu soția și cei doi copii.

Darya Goga


Dasha este o persoană activă și plină de energie. Vine din Belarus, este pasionată de fotografie și video, iar în prezent face un master la Producție media și audio-video. Predă limba rusă în București și colaborează cu Travelers of Bucharest și grupul de Alumni ai Fundației Noi Orizonturi.
„Am venit prima dată în tabăra VIAȚA în 2012, cu Serviciul European de Voluntariat și de atunci nu mă mai pot sătura. Românii spun că am un accent ciudat, când le vorbesc limba, dar... nu prea îi cred”.

Delia Gavlitchi


Delia este regizor de teatru, instructor de schi și animator în Tabăra Viața. Este o persoană foarte energică și plină de viață. Iubește animalele și are un cățel pe nume Fly. În timpul liber călătorește și face escaladă.
"Simt că dacă n-am fost măcar o săptămâna în tabără la Straja trece anul pe lângă mine fără nicio realizare. Îmi rămâne un gol în stomac".

George Chiriță


George este student la Facultatea de Educație Fizică și Sporturi Montane, Universitatea Transilvania, Brașov. Ne-am cunoscut la Cursul de Animatori Centre de Vacanță, unde am și început o frumoasă colaborare. În prezent este antrenor de handbal pentru o echipă de copii din Brașov si Alumn în cadrul programelor Fundației Noi Orizonturi.
„Îmi place muntele și să lucrez cu copiii, iar programul VIAȚA mi-a oferit șansa să le îmbin pe amândouă!”

Ibrian Cărămidaru


Economist licentiat in management, specialist in resurse umane - Ibrian se ocupă de evidențele financiare ale biroului din Lupeni și de dosarele de personal ale Fundației Noi Orizonturi. Este expert contabil, membru al Corpului Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România. Autor al unor studii privind: responsabilitatea sociala a corporatiilor, etica profesionala si etica organizatiilor economice.

Ilie Popescu


Ilie Popescu este membru al echipei FNO încă din 2001. În cadrul Fundației Noi Orizonturi activează ca director de program pentru Programul VIAȚA și este specialist în programele de educație prin aventură ale organizației.

Este absolvent al Facultății de Științe Politice, secția Comunicare Socială și Relații Publice din cadrul Universității Babes Boylai, master in Amenajare si Dezvoltare Turistică în cadrul Facultății de Geografie a Universității Babes Boylai si absolvent al programului ERSTE Foundation NGO Academy. Pompier certificat, trainer certificat în urma cursului organizat de CODECS Romania SA (2008). A absolvit cursul Wilderness Education Guides Program, oferit de Wilderness Education Association, USA în 2002, cusul SOLO de prim ajutor și salvare montană (Advanced Wilderness First Aid AWFA) organizat de Stonehearth Open Learning Opportunities SUA(2002).

Din 2001 este aplinist utilitar certificat și oferă asistență tehnică pentru cursul de frânghii din cadrul programului VIAȚA. În anul 2000, Ilie Popescu a fost format în domeniul educației prin aventură și calificat în inspecții și mentenanță pentru cursurile de frânghii, de către Rich și Elsa Klansjcjek inginer proiectant al cursurilor de frânghii, respectiv senior corporate trainer pentru Project Adventure USA. De curând Ilie a terminat un stagiu de pregătire ERCA (Asociația Europeană a Cursurilor de Frânghii) pentru a fi certificat ca inspector al cursurilor de frânghii. Parte din această pregătire a constat în construirea unui curs de frânghii în anul 2009 în Graz, Austria.

Ionuț Cătăin Hădadea


Ionuț este masterand al Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării de la Universitătea Babeș-Bolyai (UBB) din Cluj, deținând și funcția de subprefect al studenților din UBB și membru al Colegiului Studențesc de Performanță Academică. Cătălin este colaborator și voluntar al FNO din 2008, fiind implicat atât în IMPACT (2008) cât și în VIAȚA (2012).
„Activitatea de facilitator îmi conferă stabilitate și expertiză în dezvoltarea tinerilor participanți din programul nostru.

Iulian Minea


Iulian este unul dintre cei mai vechi colaboratori ai taberei VIAȚA. Ne-am cunoscut în urmă cu 5 ani și de atunci lucrăm împreună ori de câte ori avem ocazia. A fost lider în programul IMPACT al Fundației Noi Orizonturi și voluntar la Art Fusion. Este pasionat de teatru forum, cursuri de frânghii și animație, un bun ascultător și lucrător de tineret. Iulian a studiat la Facultatea de Limbi Straine din București.
„Îmi place să lucrez cu oamenii și tot ce pot să zic e că.. Iulică n-are frică!”.

Jack Organ


Jack și soția sa Kelly s-au mutat din Michigan (SUA) în România, în ianuarie 2013. În Tabăra VIAȚA, el are rolul de Assistant Director. Coordonează echipa de voluntari internaționali, pregătește și asistă la derularea cursurilor de frînghii, are în grijă cheile depozitului și cere ajutorul atunci când trebuie să citească în public în română. La colegiu a studiat Artă, Teologie Creștină și Antropologie Culturală.

Pe durata  verilor, a lucrat într-un camp de aventură din Pennsylvania, ocupându-se de o mulțime de cursuri de frânghii și escaladă pentru copii între 8 și 18 ani. De asemenea, a făcut parte din echipa Grand Rapids, MI, care a pus bazele unui program de educație nonformală pentru elevi de gimnaziu, ce avea în vedere crearea unui scurtmetraj care să îi ajute pe copii să își dezvolte abilități profesionale și de viață.

Lui Jack îi place foarte mult să citească și să asculte NPR (National Public Radio), îi plac escaladele și drumețiile. Iubește timpul petrecut cu soția sa și cinele cu prietenii. Încă se obișnuiește cu viața din Lupeni, dar îi este bine aici. Ne vedem la vară! 


Maria Șoloman


Maria este voluntar în cadrul programului și prima ei experiență în tabăra VIAȚA a fost la vârsta de 6 ani. În prezent este elevă la Liceul Teoretic Internațional de Informatică București, dar mai face voluntariat și pentru Crucea Roșie și grupul de inițiativă al Fundației Noi Orizonturi – Alumni București, care reunește tineri care au trăit experiența IMPACT sau VIAȚA în școală. Este o persoană creativă și foarte îndemânatică - în timpul liber desenează, compune poezii și face origami iar viziunea matematică o ajută să creeze cu ușurință diverse elemente de educație prin aventură.
„Cei mai buni prieteni ai mei sunt minionii, iar secretul părului meu blond este Dalin, cel mai bun si cel mai fin!”.

Parteneri:
Parteneri media: