Contact    

Programul VIAŢA / Straja / Staff


Alex Ardelean


Alex este și el student la Facultatea de Educație Fizicã și Sporturi Montane, Universitatea Transilvania, Brașov. A fost voluntar în cadrul programului IMPACT al Fundației Noi Orizonturi și în 2015 ne-am cunoscut la cursul de Animatori Centre de Vacanțã.
„Sunt un ardelean convins! Sunt sportiv, energic și îmi place foarte mult sã lucrez cu copiii. Punctul meu forte este rãbdarea”.

Andrada Suciu


Andrada este manager de proiect în VIAȚA, fiind alãturi de organizație în 10 din cei 15 ani de existențã ai programului. Demersul sãu educațional și profesional este susținut de experiența de voluntar și formarea dobânditã ca animator socio-educativ nu doar în programul VIAȚA, ci și în programul IMPACT. Andra a absolvit Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicãrii de la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj și a fãcut un masterat în Sondaje de Opinie, Marketing și Publicitate la Facultatea de Sociologie și Asistențã Socialã, Universitatea București. Domeniul ei de interes este educația prin experiențã, implicit învãțarea experiențialã și aplicabilitatea ei în sistemul de învãțãmânt din Romania, interes care a condus-o spre trei programe de practicã în Suedia, Lituania și Spania. Experiența internaționalã și cãlãtoriile fãcute în ultimii ani i-au deschis noi perspective cu privirea la formare și dezvoltarea educației prin aventurã în România.
„Colegii mei sunt și mentori, prieteni și persoane resursã pentru mine și cu ajutorul lor am descoperit cât de important este sã faci ceea ce îți place”.

Dana Bates


În 1999, împreunã cu soþia sa, Brandi Bates, a pus bazele primei tabere de educaþie prin aventurã din România – Tabãra VIAÞA. Cu sprijinul Project Adventures, SUA, a condus construirea primului curs de frânghii din România. În 2000, când tineri participanþi la Tabãrã îºi doreau sã ducã în comunitate lucrurile învãþate aici, a înfiinþat Fundaþia Noi Orizonturi ºi astfel a lansat un model de educaþie prin experienþã ce avea sã devinã Programul IMPACT. Participarea la cursuri ºi seminarii dedicate educaþiei prin experienþã i-au adus certificarea în acest domeniu.

În prezent este Directorul Executiv al Fundaþiei Noi Orizonturi. De asemenea, este profesor la douã universitãþi americane: Northwestern (Iowa) ºi Gordon College (Wenham, Massachusetts) ºi Director al Programului Romania Semester. În 1995, a absolvit Facultatea de Filosofie din cadrul Universitãþii Gordon din Wenham, Massachusetts, iar în 2005 a absolvit Masters of Divinity în cadrul Gordon Conwell Theological Seminary. Astãzi, este doctorand în cadrul University of Wales, Marea Britanie, cu cercetarea intitulatã „The Glory of God is Humanity Fully Alive: Eastern Orthodoxy in Conversation with the Capabilities Approach".

Locuieºte în Lupeni, împreunã cu soþia ºi cei doi copii.

Darya Goga


Dasha este o persoanã activã și plinã de energie. Vine din Belarus, este pasionatã de fotografie și video, iar în prezent face un master la Producție media și audio-video. Predã limba rusã în București și colaboreazã cu Travelers of Bucharest și grupul de Alumni ai Fundației Noi Orizonturi.
„Am venit prima datã în tabãra VIAȚA în 2012, cu Serviciul European de Voluntariat și de atunci nu mã mai pot sãtura. Românii spun cã am un accent ciudat, când le vorbesc limba, dar... nu prea îi cred”.

Delia Gavlitchi


Delia este regizor de teatru, instructor de schi și animator în Tabãra Viața. Este o persoanã foarte energicã și plinã de viațã. Iubește animalele și are un cãțel pe nume Fly. În timpul liber cãlãtorește și face escaladã.
"Simt cã dacã n-am fost mãcar o sãptãmâna în tabãrã la Straja trece anul pe lângã mine fãrã nicio realizare. Îmi rãmâne un gol în stomac".

George Chirițã


George este student la Facultatea de Educație Fizicã și Sporturi Montane, Universitatea Transilvania, Brașov. Ne-am cunoscut la Cursul de Animatori Centre de Vacanțã, unde am și început o frumoasã colaborare. În prezent este antrenor de handbal pentru o echipã de copii din Brașov si Alumn în cadrul programelor Fundației Noi Orizonturi.
„Îmi place muntele și sã lucrez cu copiii, iar programul VIAȚA mi-a oferit șansa sã le îmbin pe amândouã!”

Ibrian Cãrãmidaru


Economist licentiat in management, specialist in resurse umane - Ibrian se ocupã de evidenþele financiare ale biroului din Lupeni ºi de dosarele de personal ale Fundaþiei Noi Orizonturi. Este expert contabil, membru al Corpului Experþilor Contabili ºi Contabililor Autorizaþi din România. Autor al unor studii privind: responsabilitatea sociala a corporatiilor, etica profesionala si etica organizatiilor economice.

Ilie Popescu


Ilie Popescu este membru al echipei FNO încã din 2001. În cadrul Fundaþiei Noi Orizonturi activeazã ca director de program pentru Programul VIAÞA ºi este specialist în programele de educaþie prin aventurã ale organizaþiei.

Este absolvent al Facultãþii de ªtiinþe Politice, secþia Comunicare Socialã ºi Relații Publice din cadrul Universitãții Babes Boylai, master in Amenajare si Dezvoltare Turisticã în cadrul Facultãþii de Geografie a Universitãții Babes Boylai si absolvent al programului ERSTE Foundation NGO Academy. Pompier certificat, trainer certificat în urma cursului organizat de CODECS Romania SA (2008). A absolvit cursul Wilderness Education Guides Program, oferit de Wilderness Education Association, USA în 2002, cusul SOLO de prim ajutor ºi salvare montanã (Advanced Wilderness First Aid AWFA) organizat de Stonehearth Open Learning Opportunities SUA(2002).

Din 2001 este aplinist utilitar certificat și oferã asistențã tehnicã pentru cursul de frânghii din cadrul programului VIAȚA. În anul 2000, Ilie Popescu a fost format în domeniul educaþiei prin aventurã ºi calificat în inspecþii ºi mentenanþã pentru cursurile de frânghii, de cãtre Rich ºi Elsa Klansjcjek inginer proiectant al cursurilor de frânghii, respectiv senior corporate trainer pentru Project Adventure USA. De curând Ilie a terminat un stagiu de pregãtire ERCA (Asociaþia Europeanã a Cursurilor de Frânghii) pentru a fi certificat ca inspector al cursurilor de frânghii. Parte din aceastã pregãtire a constat în construirea unui curs de frânghii în anul 2009 în Graz, Austria.

Ionuț Cãtãin Hãdadea


Ionuț este masterand al Facultãții de Științe Politice, Administrative și ale Comunicãrii de la Universitãtea Babeș-Bolyai (UBB) din Cluj, deținând și funcția de subprefect al studenților din UBB și membru al Colegiului Studențesc de Performanțã Academicã. Cãtãlin este colaborator și voluntar al FNO din 2008, fiind implicat atât în IMPACT (2008) cât și în VIAȚA (2012).
„Activitatea de facilitator îmi conferã stabilitate și expertizã în dezvoltarea tinerilor participanți din programul nostru.

Iulian Minea


Iulian este unul dintre cei mai vechi colaboratori ai taberei VIAȚA. Ne-am cunoscut în urmã cu 5 ani și de atunci lucrãm împreunã ori de câte ori avem ocazia. A fost lider în programul IMPACT al Fundației Noi Orizonturi și voluntar la Art Fusion. Este pasionat de teatru forum, cursuri de frânghii și animație, un bun ascultãtor și lucrãtor de tineret. Iulian a studiat la Facultatea de Limbi Straine din București.
„Îmi place sã lucrez cu oamenii și tot ce pot sã zic e cã.. Iulicã n-are fricã!”.

Jack Organ


Jack ºi soþia sa Kelly s-au mutat din Michigan (SUA) în România, în ianuarie 2013. În Tabãra VIAÞA, el are rolul de Assistant Director. Coordoneazã echipa de voluntari internaþionali, pregãteºte ºi asistã la derularea cursurilor de frînghii, are în grijã cheile depozitului ºi cere ajutorul atunci când trebuie sã citeascã în public în românã. La colegiu a studiat Artã, Teologie Creºtinã ºi Antropologie Culturalã.

Pe durata  verilor, a lucrat într-un camp de aventurã din Pennsylvania, ocupându-se de o mulþime de cursuri de frânghii ºi escaladã pentru copii între 8 ºi 18 ani. De asemenea, a fãcut parte din echipa Grand Rapids, MI, care a pus bazele unui program de educaþie nonformalã pentru elevi de gimnaziu, ce avea în vedere crearea unui scurtmetraj care sã îi ajute pe copii sã îºi dezvolte abilitãþi profesionale ºi de viaþã.

Lui Jack îi place foarte mult sã citeascã ºi sã asculte NPR (National Public Radio), îi plac escaladele ºi drumeþiile. Iubeºte timpul petrecut cu soþia sa ºi cinele cu prietenii. Încã se obiºnuieºte cu viaþa din Lupeni, dar îi este bine aici. Ne vedem la varã! 


Maria Șoloman


Maria este voluntar în cadrul programului și prima ei experiențã în tabãra VIAȚA a fost la vârsta de 6 ani. În prezent este elevã la Liceul Teoretic Internațional de Informaticã București, dar mai face voluntariat și pentru Crucea Roșie și grupul de inițiativã al Fundației Noi Orizonturi – Alumni București, care reunește tineri care au trãit experiența IMPACT sau VIAȚA în școalã. Este o persoanã creativã și foarte îndemânaticã - în timpul liber deseneazã, compune poezii și face origami iar viziunea matematicã o ajutã sã creeze cu ușurințã diverse elemente de educație prin aventurã.
„Cei mai buni prieteni ai mei sunt minionii, iar secretul pãrului meu blond este Dalin, cel mai bun si cel mai fin!”.

Parteneri:
Parteneri media: