Contact    

Programul VIAŢA / Tuşnad / Activităţi


În tot ceea ce facem în Tabăra VIAȚA, ne bazăm pe politica „0 accidente”, iar siguranța copiilor și a tinerilor este prioritate pentru noi.

VIAȚA folosește un design de activități și o curriculă care au fost dezvoltate și îmbunătățite de-a lungul mai multor decenii de către experți în educație prin aventură. Elementele cursului au fost construite în acord cu standardele impuse de ACCT (Association for Challenge Course Tehnology) de Rich Klanscieck, cel mai bun inginer în domeniul cursurilor de frânghii din cadrul organizației Project Adventure, SUA. Cursul este foarte bine structurat și în ce privește etapizarea activităților.

Programul VIAȚA reușeste să creeze un mediu sigur din punct de vedere fizic și emoțional. Astfel, oferă participanților sentimentul de încredere de sine și în ceilalți, ce îi pregătește pentru provocările din cadrul și din afara cursului. Fiecare activitate este urmată de o discuție, care ajută participanții să reflecteze asupra lucrurilor pe care le-au învățat aici.

Elementele activităților din VIAȚA Tușnad sunt grupate în:

Curs de Frânghii la Înălțime | Curs de Frânghii la Joasă Înălțime | Drumeție & Orientare | Proiecte de serviciu în folosul comunității | Atelier de creație (artsy partsy) |
 • Mersul pisicii  La fel ca descurcăreața pisică, vei putea traversa trunchiul de copac suspendat în plan orizontal, la o înălțime de 7 m! Este un element care ajută foarte mult dezvoltarea curajului, a încrederii în cei din jur, cât și în forțele proprii. Mai mult, acest element te va învăța cât de important este echilibrul în viață. • Multiwine  Frica poate fi învinsă! Și te vei convinge de asta experimentând elementul Multiwine. El implică traversarea, în echipe de câte doi, a unui cablu cu o lungime de 20 m, suspendat între doi copaci, la o înălțime de 7 m. Munca în echipă și curajul sunt cuvinte cheie pentru a reuși traversarea! Vei cunoaște conceptul de Provocare prin Alegere, vei avea șansa să îți testezi curajul și să îți depășești limitele personale. Vei descoperi importanța încurajării atunci când lucrezi în echipă.


 • Mersul poștașului  E distractiv este să joci rolul unui poștaș, mai ales la înălțime! Această activitate presupune traversarea unui cablu de oțel de 20 m lungime, suspendat între doi copaci, la o înălțime de 7 m. Iar pentru traversarea acestei distanțe, vei folosi o coardă suspendată pe plan orizontal, la 8 m înălțime. Provocarea are la bază flexibilitatea coardei de mână. Aici vei experimenta curajul și vei cunoaște importanța echilibrului în viață.


 • Săritura acrobatului  Dacă nu ai făcut sărituri la trapez sau acrobații până acum, acum ai ocazia să încerci! „Săritura acrobatului” are loc pe o platformă situată la o înălțime de 7 m. Ce trebuie să faci? Să lovești o minge aflată la 2 m de platformă. Este una dintre cele mai mari provocări ale cursului de frânghii, dar te ajută să faci mari progrese în ce privește curajul și depășirea limitelor personale. Vei descoperi ce înseamnă conceptul de Provocare prin Alegere și cât de importantă este încurajarea când lucrezi în echipă.


 • Săritura pe platforme  Este un element la o înălțime de 7,5 metri, care te va provoca spre noi limite și te va ajuta să devii mai curajos! Vei descoperi și ce înseamnă conceptul de Provocare prin Alegere. Nu este o activitate dificilă, din punct de vedere fizic, dar datorită înălțimii "Săritura pe Platforme" este unul dintre cele mai dificile elemente ale acestui curs de frânghii. Participantul va sări de pe o platforma pe cealaltă, ele fiind situate la o distanță de 1,2 m între ele, dar la o înălțime de aproape 7,5 metri!

  Aceasta, la fel ca orice altă activitate desfășurată în Tabăra VIAȚA va avea loc numai sub supervizarea facilitatorilor și cu asigurarea participantului. • Scara lui Iacob  În grupuri de câte trei, participanții se vor cățăra pe o scară din bârne de lemn și cabluri de oțel, lungă de 10 m. „Scara lui Iacob” are doar două puncte de sprijin și nu atinge solul, de aceea va avea o mișcare de balans continuu, iar distanța dintre trepte crește pe măsură ce participanții urcă scara. Este unul dintre cele mai dificile elemente ale cursului de frânghii la înălțime, dar este o activitate ideală pentru cultivarea valorii de muncă în echipă în sufletele participanților.

  Vei experimenta și înțelege importanța muncii în echipă, iar de asemenea vei avea posibilitatea să îți depășești limitele personale. • Veverița zburătoare  Fiecare participant va fi ridicat de grup, printr-un sistem de scripeți, la o înălțime de 10 m. Timpul de ridicare este foarte scurt, încât vei avea impresia că ai făcut de fapt un salt de „Veveriță zburătoare” – de aici și numele elementului. Este unul dintre cele mai iubite și distractive elemente, o activitate foarte distractivă pe care o includem în activitățile care își propun dezvoltarea încrederii în echipă.

  Cu „Veverița zburătoare” te vei familiariza cu principiul de Provocare prin Alegere și vei avea ocazia să îți testezi curajul și limitele personale.


Parteneri:
Parteneri media: