Contact    

Programul VIAŢA / Tuşnad / Activităţi


În tot ceea ce facem în Tabăra VIAȚA, ne bazăm pe politica „0 accidente”, iar siguranța copiilor și a tinerilor este prioritate pentru noi.

VIAȚA folosește un design de activități și o curriculă care au fost dezvoltate și îmbunătățite de-a lungul mai multor decenii de către experți în educație prin aventură. Elementele cursului au fost construite în acord cu standardele impuse de ACCT (Association for Challenge Course Tehnology) de Rich Klanscieck, cel mai bun inginer în domeniul cursurilor de frânghii din cadrul organizației Project Adventure, SUA. Cursul este foarte bine structurat și în ce privește etapizarea activităților.

Programul VIAȚA reușeste să creeze un mediu sigur din punct de vedere fizic și emoțional. Astfel, oferă participanților sentimentul de încredere de sine și în ceilalți, ce îi pregătește pentru provocările din cadrul și din afara cursului. Fiecare activitate este urmată de o discuție, care ajută participanții să reflecteze asupra lucrurilor pe care le-au învățat aici.

Elementele activităților din VIAȚA Tușnad sunt grupate în:

Curs de Frânghii la Înălțime | Curs de Frânghii la Joasă Înălțime | Drumeție & Orientare | Proiecte de serviciu în folosul comunității | Atelier de creație (artsy partsy) |
  • Proiecte de serviciu în folosul comunității    Proiectul în serviciul comunității este un intrument de învățare folosit în educația prin experiență, metodologie care stă la baza programului IMPACT al Fundației Noi Orizonturi, dar și în cadrul programului VIAȚA.

    Mai exact? Identificăm probleme reale din comunitățile noastre, pe care le rezolvăm prin ducerea la bun sfârșit a unui proiect. Este un instrument puternic de învățare, pentru că realizarea proiectului ajută la schimbarea socială, în timp ce dezvoltă copiilor și tinerilor abilități de viață.

    Aici vei afla ce înseamnă participarea, încrederea, respectul, compasiunea, curajul, responsabilitatea... și multe altele! Vei dobândi competențe din sfera managementului de proiect, personal și de grup, din sfera comunicării, inovației și creativității sau din sfera tehnică.

    În funcție de grupul de lucru și nevoile de schimbare identificate, vom putea planta puieți de brad, vom putea recondiționa popasuri, izvoare minerale, marcaje turistice etc.

Parteneri:
Parteneri media: